Kosten stucen m2

Wanneer u iets laat stucen, een muur of een plafond, wordt de eerste kosten indicatie voor het stucen altijd aan de hand van m2 opgesteld. De kosten van stucen zijn aan de hand van het m2 aangegeven doordat dit een goede indicatie geeft hoe de kosten van het stucwerk verdeeld zijn. Het aantal m2 dat gestuct moet worden is leidend voor de kosten omdat het aantal te stucen m2 veelal het aantal arbeidsuren bepaald. Echter zijn de kosten voor stucen per m2 geen standaard prijzen. De kosten van stucen per m2 hangen van meerdere factoren.

Factoren op de kosten van stucen per m2:

  • De kosten van stucen per m2 verschillen aan de hand van het totaal te stucen m2 (meer m2 te stucen betekent soms lagere kosten per m2 voor het stucen).
  • De kosten van het stucen per m2 worden bepaald door uw materiaalkeuze en behandelingsmethode. Zo is dus raapwerk duurder dan spackspuiten.
  • De kosten van het stucen per m2 zijn ook afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond. Als de muur niet waterpas loopt zal het stucwerk per m2 meer kosten.

Kosten stucen m2:

De kosten stucen m2 hangen af van het aantal m2 dat gestuct moet worden. Hoe groter de wanden, hoe lager de kosten voor stucen per m2. Dit komt doordat er relatief minder voorbereiend werk gedaan hoeft te worden wanneer er weinig hoeken en lastige plekken gestuct moeten worden. De kosten van het stucen per m2 worden natuurlijk ook bepaald door het gekozen materiaal. Duurder materiaal, zorgt voor een hogeren kosten stucen m2. Ook zijn de kosten voor het stucen per m2 afhankelijk van de ondergrond. Wanneer een ondergrond niet egaal is of niet waterpas loopt, moeten er meer voorbereidend werk worden verricht. Dit doet de kosten van het stucen per m2 stijgen.

Toch zijn de kosten van het stucen per m2 niet alleen afhankelijk van bovengenoemde factoren. Ook verschillen de kosten voor stucen per m2 aanzienlijk per bedrijf. Zo kan het zijn dat u bij het ene stukadoorsbedrijf een dubbele m2 prijs heeft voor stucwerk. Zodoende is het mogelijk dat u dubbele kosten heeft voor stucwerk per m2. Vergelijk daarom de kosten van stucwerk per m2 goed. Door de kosten van stucwerk per m2 van stukadoorsbedrijven goed te vergelijken kunt u al snel veel geld besparen!

Vergelijk daarom de kosten stucen m2 goed. U kunt met behulp van onderstaand formulier snel kosten stucen m2 vergelijken. Vraag in het formulier wat u wilt weten en krijg direct gratis en vrijblijvend informatie over uw situatie en de kosten stucen m2. U krijgt per e-mail – dus geen gedoe met de telefoon – een overzicht van de kosten stucen m2.